Font Smaller Font Bigger Font Normal Font Size

Schedule & Registration

DAY 1, JUNE 25TH

REGISTRATION 1:00 p.m.-5:00 p.m.

GRANT WORKSHOP (1 hr. CE)

Finding Funding Opportunities and Reading an FOA (Part I)

Dr. Barbara Duncan and Louetta Hurst

1:00 p.m.-2:15 p.m.
BREAK 2:15 p.m.-2:30 p.m.

GRANT WORKSHOP (1 hr. CE)

Pre-Writing and Elements of a Grant (Part II)

Dr. Barbara Duncan and Louetta Hurst

2:30 p.m.-3:30 p.m.

NETWORKING SESSION

Attendees and Presenters

3:30 p.m.-4:00 p.m.

DAY 2, JUNE 26TH

REGISTRATION 7:00 a.m.-12:00 p.m.

WELCOME

Dr. Walter Kimbrough, President of Dillard University

Dr. Yolanda Page, Vice President for Academic Affairs at Dillard University

Hon. Jared Brossett, New Orleans City Councilmember, District D 

8:15 a.m.-8:30 a.m.

KEYNOTE ADDRESS (1 hr. CE)

Women's Health Across the Lifespan

Dr. Edith Mitchell

8:30 a.m.-9:30 a.m.

PRESENTATION (1 hr. CE)

The Impact of the Coronavirus on the City of New Orleans and People of Color, Especially Women of Color

Dr. Jennifer Avegno

9:45 a.m.-10:45 a.m.

PANEL DISCUSSION

Impact of COVID 19 on Women: Individual, Family, Spiritual

Mrs. Wanda Aultman, Dr. Kelly Nash and Rev. Herbert Brisbon, III

10:45 a.m.-11:15 p.m.

LUNCHEON ADDRESS (1 hr. CE)

Health of Women Across the Lifespan

Dr. Elizabeth Ofili

11:30 p.m.-12:30 p.m.

LUNCH

Meet the Sponsors in the Lobby

12:30 p.m.-1:30 p.m.

CONCURRENT SESSION 1 (1 hr. CE)

Dr. Latanja Divens - "An Exploration of the Influence Perspectives of Multiple Sclerosis on Self-concept in African American Women: Illness Acceptance and Adaptation"

 

Dr. Benita Chatmon - "Mental Health and Well-being of Black Women"

 

Dr. Tavell Kindall - "Prevention and Treatment of HIV/AIDS in Women of Color"

1:30 p.m.-2:30 p.m.

CONCURRENT SESSION 2 (1 hr. CE)

Dr. Phyllis Morgan - "Community/Faith Based Diabetes Awareness Project"

 

Dr. Melvena Wilson - "Obesity: Place Matters"

 

Portia Williams - "Breastfeeding Challenges: Decreasing Barriers and Disparities in Care"

2:45 p.m.-3:45 p.m.

CONCURRENT SESSION 3 (1 hr. CE)

Dr. Rachel M. Bond - "Racial Disparities in Women's Heart Health: A prevention-focused Approach"

 

Dr. Lydia Figueroa - "The Emotional Impact of Alopecia Among African American Women in Population Health: A Community Collaborative Initiative"

 

Dr. Gloria Peel Giarratano - "Women and Caregiver on Perinatal Mental Health"

4:00 p.m.-5:00 p.m.
Closing with Raffle          5:00 p.m.-5:15 p.m.

Conference schedule is subject to change


REGISTRATION

 

Nurse (RN, APRN, LPN) $30.00
Undergraduate Students $20.00
Other Disciplines  $30.00

 

 

If the registration link above does not work, click HERE to register. 

 

If you would like to register by phone, please contact Tiffany Kirkwood at 504.816.4001 Monday-Friday 9 a.m.-4 p.m. The University will be closed Monday, May 31st for Memorial Day.

 

 

DILLARD UNIVERSITY

2601 Gentilly Boulevard
New Orleans, Louisiana 70122
504.283.8822

Dillard University Seal